Sierra Lara arriveert in Rotterdam met 1371 pallets druiven, 270 pallets peren en 100 pallets pruimen.

share article

Sierra Lara arriveert in Rotterdam met 1371 pallets druiven, 270 pallets peren en 100 pallets pruimen.

“Extra schepen vanuit Zuid-Afrika ingezet om in tekort aan scheepsruimte te voorzien”.

Tholen – Vanmorgen arriveerde de Sierra Lara van Seatrade bij Rotterdam Fruit Wharf. “Dit schip is extra ingezet om aan de vraag bij de exporteurs in Zuid-Afrika voor scheepsruimte te voorzien. Er is een tekort aan lege reefercontainers in Kaapstad en mede door de flexibiliteit van de rederij Seatrade kon er direct worden ingespeeld op dit tekort”, vertelt Peter van der Laar.

Het schip is begin deze maand geladen in Kaapstad en direct vanuit Kaapstad naar Rotterdam gevaren met een totaal van 1371 pallets druiven, 270 pallets peren en 100 pallets pruimen. Na Rotterdam zal de Sierra Lara naar Dover varen om een deel van haar lading te lossen bestemd voor de UK. Komend weekend zal er tevens een tweede schip met peren en druiven worden geladen – de MS Baltic Purple – die na het laden direct naar Rotterdam komt varen.

“Naast deze extra schepen die ingezet zijn om een deel van de lading druiven en peren voor de exporteurs naar Noord Europa te varen, komt de wekelijkse dienst van de Reefer Alliance vanuit Durban, Port Elizabeth en Kaapstad naar Rotterdam en St.Petersburg met citrus. Deze wekelijkse dienst zal dit seizoen significant meer lading gaan vervoeren.”

De exporteurs en producenten hebben al vaste programma’s afgesproken met de beide rederijen Seatrade en Baltic Shipping die samen de Reefer Alliance onderhouden.Al deze schepen komen in Rotterdam bij Rotterdam Fruit Wharf BV in de “fruitport”, en na de lossing kunnen de importeurs de pallets met fruit in transit ophalen maar ook is het mogelijk de KCB keuring en douane-inklaring door RFW te laten organiseren”, besluit van der Laar.